Araç sürüş güvenliğini ve lastik ömrünü belirleyen en önemli etkenlerden biri lastik patlamasıdır. Aracınızın lastiklerinden birinin havası diğerine göre daha fazla iniyorsa o lastikte patlak olabileceği anlamına gelir. Yeni nesil araçlarda ise lastik basıncıyla doğru orantılı olarak sensörler sayesinde lastiğin patlak olup olmadığı öğrenebilmektedir.
Araç kullanırken lastiğe çivi batması veya başka bir nedenle lastiğiniz patladığında ise araç lastiğiniz sökülerek ya tamiri yapılmalı ya da stepne lastikle değiştirilmelidir. Patlak lastik tamiri ise uzmanlık, donanım ve malzeme gerektirir.
Patlak Lastik Hangi Durumlarda Tamir Edilebilir?
Lastik patlak durumda ve kullanılmadıysa Hasar lastiğin sadece sırt kısmındaysa (lastik yanağındaki patlak lastiği kullanılmaz hale getirir) Delik 6 mm’yi aşmıyorsa Patlak Lastik Nasıl Tamir Edilir? Patlak lastik yerinden çıkarılarak içi ve dışı muayene edilir. Patlak yeri bulunduktan sonra iç tarafı yamalanır ve delik doldurulur.(Mantar yama) Patlak lastiğin tamirinde bazıları fitil tekniği kullanmaktadır. Öztürkler oto olarak fitil gibi geçici çözümler uygulanmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü patlak bölgeye fitil yerleştirilmesi araç lastiğini güvensiz hâle getirecektir. Bütün bunların yanında lastiğin bir uzman tarafından tamir edilmesini öneriyoruz.
Lastiğe Yama Yapma
Oto lastik tamiri, yukarıda da bahsettiğimiz gibi genellikle delinme ya da yırtılma gibi sorunlar sonucunda yapılır. Burada yama uygulaması çok yaygındır. Deliği biraz daha fazla açarak içeriden mantar veya şemsiye yama yöntemiyle kapatılır. Bu teknik, doğru şekilde uygulandığında hem içeriden hava çıkmasını hem de dışarıdan içeriye nem girmesini önler. Oto lastik tamiri için mutlaka uzman ellere güvenin. Bu amaçla Öztürkler oto noktalarından online randevu alabilir, süreci konforlu ve pratik bir biçimde tamamlayabilirsiniz. Öztürkler oto uzmanları ile Sabancı güvencesiyle lastik bakımı ya da oto lastik tamiri yaptırabilirsiniz.